ПК Тракия - Кратка история
 
 


Тракийски дружества

Политически клуб „Тракия” (ПК „Тракия”) е национална патриотична организация на съмишленици, учреденa на 24 януари 2001 г. в София, като партийна структура със свой устав, с възможност да се регистрира по Закона за политическите партии, и право да участва самостоятелно или в коалиция с други партии в парламентарни и местни избори.

ПК „Тракия” изповядва принципите и ценностите на националното тракийско движение и на неговите обществено - патриотични структури - Съюз на тракийските дружества в България, Тракийски научен институт,  Тракийски женски съюз, Тракийски младежки съюз, тракийски дружества по региони, тракийско спортно движение, Фондация “Капитан Петко войвода”, Централен клуб “Родопи”, Централен клуб на малоазийските тракийски българи, Централен клуб на ветераните тракийци.

Идеята за участие на тракийци  в  предизборните борби, не е нова. Още през 1931г., във връзка с предстоящите избори за Народно събрание,  ръководството на  Комитета за свободата на Тракия (КСТ) разпраща Окръжно №31/11.03.1931 г., в което подчертава необходимостта от влизането в парламента на тракийски депутати за защита на специфичните интереси на тракийската емиграция.

Създаването на ПК „Тракия” през 2001г., е практическа реализация на идеята за необходимостта от участие на тракийци в парламентарни и местни избори. 

На 23 октомври 2010 г. се провежда Национална конференция  на Политически клуб “Тракия”, която допълва съществуващия устав на организацията и взема решение за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите през 2011г. местни избори.

С решение № 92-МИ/08.08.2011 на ЦИК, е обявена регистрацията на политическа партия „ПОЛИТИЧЕСКИ КЛУБ ”ТРАКИЯ” за участие в изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн