Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Медийно отразяване на Националния тракийски събор на Петрова нива през 2016 г.

Националният тракийски събор на Петрова нива, посветен на 113-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание и 120 години организирано тракийско движение  в България, беше отразен в печатните и електронни медии.Част от репортажите и предаванията можете да видите по-долу.

Президентът загърби странджанци, хиляди патриоти се поклониха пред героите на Петрова нива. Държавният глава Росен Плевнелиев е патрон на националния събор, но не счете за нужно да присъства, нито изпрати свой представител. Епицентър, 20 авг. 2016

Странджанци и тракийци ще запомнят отминаващия мандат на настоящия държавен глава Росен Плевнелиев с една тежка обида. За петте си години в президентството Плевнелиев нито веднъж не счете за нужно да присъства на най-патриотичния събор на тракийци и странджанци – този в Петрова нива, предаде Флагман.бг.

Самият той и оглавяваната от него институция са патрони на честванията. Така 113-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание премина без патрона на честванията.

За сметка на държавния глава, хиляди родолюбиви българи от Тракия и Странджа се стекоха в историческата местност. Тридневната програма е изключително разнообразна и включва участието на десетки фолклорни състави от цялата страна.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев посрещна официалните гости на днешното събитие, сред които бяха социалният министър Зорница Русинова, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова, евродепутатът Ангел Джамбазки, народните избраници от 43-ото Народно събрание Валентин Касабов, Росен Петров, Иван Вълков, Румен Желев, Атанас Зафиров, Петър Кънев, кметът на Средец Иван Жабов, директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов, председателят на тракийските дружества в България Красимир Премянов, директорът на НИМ проф. Божидар Димитров и др.

С определен интерес днес се очакваше първата публична поява на кандидат-президента на БСП и АБВ ген. Румен Радев. До последно имаше индикации, че той ще придружава лидера на БСП Корнелия Нинова и така тя ще го представи на първо публично събитие пред обществеността. Ген. Радев обаче предпочете да запази лека дистанция и не дойде.

„Никой не е казал, че той ще идва. Дори самата аз не знам за такава възможност“, каза пред Флагман.бг Корнелия Нинова.

http:// http://epicenter.bg/article/Prezidentat-zagarbi-strandzhantsi--hilyadi-patrioti-se-pokloniha-pred-geroite-na-Petrova-niva--Snimki-/108049/2/0

 

Председателят на СТДБ в сутрешния блок на БНТ, 19 август 2016 г.

На 19 август 2016 г. председателят на СТДБ  участва в сутрешния блок на БНТ, в който бяха дискутирани актуални проблеми и предстоящият национален тракийски събор на Петрова нива.

Добре е да се радваме на успехите на всички политически сили. Слабостта на политическия спектър е знак за слабост на българската държава, защото взима властта, не който е доказал силата си, а този който в една конюнктурна политическа битка, печели. Не ми харесват спорове, които лишават от принципна основа политическия дебат в България. Не мога да се борят и боричкат за постове, за такива неполитически въпроси в една партия. Трябва да се води политически дебати и да се търсят алтернативи. Както вътре в партиите, така и между политическите партии. Това липсва в момента, каза Премянов, политик с дългогодишен опит и една от ключовите фигури в БСП преди години.

Той все пак пожела успех и на левицата, и на десницата на изборите, за да доведат до по-силна България и по-авторитетно присъствие на страната ни.
Като сегашен председател на Съюза на тракийските дружества в България, Премянов е категоричен, че утрешният възпоменателен събор по повод 113 години от Илинденско-Преображенското въстание няма да се политизира. Премянов покани като добре дошли всички председатели на парламентарни групи и политически лидери, но заяви, че няма да се допусне партийна агитация на събора.

Вижте във видеото целия разговор като кликнете върху линка: http://news.bnt.bg/bg/a/krasimir-premyanov

 

Слабостта на политическия спектър е знак за слабост на българската държава, смята дългогодишният член на Националния съвет на БСП.  Епицентър, 19 авг. 2016

Красимир Премянов: Надявам се съборът на Петрова нива в събота да не се политизира

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България бе категоричен, че няма да се допусне партийна агитация на честването на 113 години от Илинденско-Преображенското въстание

Няма да се допусне политическа агитация на събора на Петрова нива в събота, бе категоричен председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов. Утре се честват 113 години от Илинденско-Преображенското въстание. От ефира на БНТ Премянов покани като добре дошли всички председатели на парламентарни групи и политически лидери, но призова да не се политизира.
Премянов, който преди да стане шеф на съюза на тракийците дълги години бе член на Националния съвет на БСП, коментира и споровете в партията около издигането на кандидат-президентската кандидатура.

„Добре е да се радваме на успехите на всички политически сили. Слабостта на политическия спектър е знак за слабост на българската държава, защото взима властта, не който е доказал силата си, а този който в една конюнктурна политическа битка, печели. Не ми харесват спорове, които лишават от принципна основа политическия дебат в България. Не мога да се борят и боричкат за постове, за такива неполитически въпроси в една партия. Трябва да се води политически дебати и да се търсят алтернативи. Както вътре в партиите, така и между политическите партии. Това липсва в момента“, каза Премянов.

Той пожела успех и на левицата, и на десницата на изборите, за да доведат до по-силна България и по-авторитетно присъствие на страната ни.

http://epicenter.bg/article/Krasimir-Premyanov--Nadyavam-se-saborat-na-Petrova-niva-v-sabota-da-ne-se-politizira/107959/2/48

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн