Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Предстояща премиера на новата книга на заместник-председателя на СТДБ ген. Тодор Бояджиев

Заместник председателят на СТДБ ген. Тодор Бояджиев ще представи пред читатели, колеги и приятели своята нова книга  „Изповед на шпионина”, своеобразно продължение на двутомника „Наръчник на шпионина”, което  обяснява и избора на заглавието.

И за да не бъде изтълкувано превратно пикантното заглавие, ген. Бояджиев подчертава: „Аз винаги съм бил разузнавач и съм работил за страната си, а не за чужда кауза и държава”.

Известният разузнавач и общественик с изключително богата биография, повече от 30 години работи в българското разузнаване. Той преминава по цялата йерархична стълбица от разузнавач до заместник-началник на ПГУ, стига до зам. търговски представител в системата на външната търговия и пълномощен министър в Министерството на външните работи.

Ген. Бояджиев акцентира на това, че разузнаването работи за националния интерес, но и за общоцивилизационни цели - борбата срещу тероризма, прането на пари, корупцията и опазването на мира. С болка споделя, че след 1989 г. България закрива голяма част от разузнаването си, а с устно указание е закрито  едно от неговите най-силни направления - научно-техническото и икономическото. Подобно нещо може да се характеризира само с една дума-престъпление!

Днес ген. Бояджиев като наследник на тракийски българи работи активно за тракийската кауза и пише книги, свързани с темите на разузнаването.

Премиерата на книгата „Изповед на шпионина”, издадена от издателство  „Либра Скорп”,  ще се състои на 23 февруари, от 18:30 часа в Концертната зала на Централния военен клуб – бул. „Цар Освободител”.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн