Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Тракийското дружество в Крумовград почете 174-тата годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода и 85 години ТЖС при СТДБ

На 18 декември 2018 г. Тракийското дружество в Крумовград отбеляза две годишнини – 174 години от рождението на Капитан Петко Войвода и 85-тата годишнина на Тракийския женски съюз към Съюза на тракийските дружества в България. Честването започна с поднасяне на венец и цветя пред паметника на Капитан Петко Войвода.

Гости на тържеството бяха г-жа Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград, г-жа Неждие Акиф - зам. кмет на община Крумовград, г-жа Иванка Мечева – съпредседател на ТЖС.

След встъпителните думи на г-н Веселин Костов – председател на Тракийското дружество в гр. Крумовград, г-жа Иванка Мечева - съпредседател на ТЖС към СТДБ  представи основни моменти от историята на женския съюз. Беше обявено решение за награждаване с почетен плакет по случай 85 годишния юбилей на ТЖС на г-жа Себихан Мехмед - кмет на община Крумовград за ползотворната съвместна дейност с ТЖС и на групата за автентичен фолклор към Тракийското дружество в Крумовград. Наградите се връчиха от г-жа Иванка Мечева - съпредседател на ТЖС.

Г-жа Себихан Мехмед -  кмет на община Крумовград благодари за  наградата и поздрави членовете на тракийското дружество с настъпващите празници.

Г-жа Иванка Мечева обяви наградените с почетна грамота жени от Крумовград.

Групата за автентичен фолклор към Тракийското дружество изнесе програма, посветена на годишнината от рождението на Капитан Петко Войвода. Бяха прочетени  и авторски стихове посветени на легендарния български войвода.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн