Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Представители на ТД „Яни Попов“ от Созопол участваха в заключително мероприятие в Одрин по проект „Тракийски традиции без граници“

Представители на тракийско дружество „Яни Попов“, гр. Созопол, с председател Гено Пухов, участваха в заключително мероприятие по проект CB0005.2.23.051 „Тракийски традиции без граници“, съфинансиран от ЕС по Програма за трансгранично сътрудничество Interreg - ИПП България - Турция 2014 - 2020 г. Созополското тракийско дружество си партнира в проекта с Дирекцията по музеите на Одрин.

Сред гостите на събитието бяха генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров, Гено Пухов - председател на тракийско дружество „Яни Попов", отец Александър Чъкърък, Анастасия Колева - координатор на проекта, Кемал Сойтюрк- директор на Областната дирекция по култура и туризъм на Одрин, Шахан Кърчън - директор на Дирекцията по музеите на Одрин, Сердар Йиз - председател на УС на Одринското фотографско дружество, Атанас Димов - консул в ГК- Одрин, фотографи, културни дейци и любители на тракийското изкуство.

В рамките на събитието беше открита изложба на фотографии, заснети по време на изпълнението на проекта, представляващи градски и природни пейзажи от Тракийския регион от двата края на българо-турската граница. Генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров връчи почетни плакети на фотографите.

Тракийското дружество „Яни Попов“, водещ партньор по проекта, представи своя фолклорна програма  „Да покажем на поколенията“, включваща фолклорни песни и танци. Домакините също представиха фолклорен танц.  Програмата завърши с общ танц, показващ общото фолклорно наследство на двата народа.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн