Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Във Варна беше открита нова клубна база на тракийци

На 8 октомври, т. г., Политически клуб „Тракия“, СТДБ, Регионалното тракийско дружество и филиалът на Тракийския научен институт във Варна откриха нова клубна база в морската столица.

На откриването присъстваха Кр. Премянов, председател на СТДБ, Станка Димитрова, председател на Регионалното тракийско дружество във Варна, доц. Геновева Михова, директор на филиала на ТНИ във Варна, членовете на ЦР на СТДБ: Кирил Йорданов и Чавдар Георгиев, тракийци от морската столица и членове на ПК „Тракия“, представител на Областната управа, който  прочете поздравителен адрес от Марио Смърков, областен управител на област Варна.

Свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия отслужиха водосвет и предадоха благопожеланията на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

Председателят на СТДБ приветства тракийци и им пожела успех в отстояването на тракийската кауза.

Новата база, която се намира в центъра на морската столица и ще се ползва съвместно от ПК „Тракия“ и Регионалното тракийско дружество, ще създаде възможности за потомците на тракийските българи, заселени във Варна да общуват помежду си и да провеждат дейности в подкрепа на тракийската кауза.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн