Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ – член на Национален инициативен комитет „135 години от Освобождението на България“

На 23 ноември 2012г. по инициатива на председателя на НС, в сградата на парламента се проведе среща, по време на която беше учреден Национален инициативен комитет за честването на 135 год. от Руско-турската освободителна война (1877-1878). Празниците по повод годишнината от освобождението на България ще бъдат под патронажа на Ц. Цачева – председател на Народното събрание.

За председател на Национален инициативен комитет „135 години от Освобождението на България“ беше избран народният представител проф. Андрей Пантев, който подчерта, че Освобождението на България е  европейско събитие и като такова трябва да бъде представено по време на честването.

В инициативния комитет влязоха народни представители,  представители на държавни институции, на академичната общност, на обществени и граждански организации.

Член на инициативния комитет стана и Красимир Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България.

Във връзка с предстоящата годишнина са предвидени международна научна конференция, издаване на възпоменателни плакети и грамоти, тържествен концерт в НДК, изграждане на паметник на ген. Гурко в София, тематични изложби и др.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн