Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Промени при провеждането на предстоящите мероприятия от План програмата на СТДБ

Уважаеми тракийци,

План програмата на СТДБ беше коригирана, поради  необходимостта да се спазват противоепидемични мерки.

Във връзка с това ЦР на СТДБ Ви информира за промени при провеждането на предстоящите мероприятия:

• Утре, 2 юни 2020 г., се навършват 144 години от гибелта на поета революционер  Христо Ботев, чиито живот и дело са вдъхновявали тракийци в борбите им за национално освобождение. Представители на ръководството на СТДБ ще положат цветя пред паметника на Незнайния войн, пред паметниците на Ботев, Левски, Раковски и Капитан Петко Войвода в Борисовата градина в столицата. По своя преценка всички тракийски дружества по места, могат да поднесат венци и цветя пред паметниците на героите, загиналите за свободата на България.

Представители на Българските посолства в Рим и Киев,  по договорка с ръководството на СТДБ, ще почетат с традиционен  ритуал делото на Капитан Петко Войвода пред паметниците му във Вечния град и в Украйна.

• На 6 юни, (събота), от 11:00 ч., на паметника на Илиева нива вместо Национален тракийски младежки събор със заупокойна молитва и полагане на цветя ще отбележим Деня на тракийското дете. Договорено е присъствието на представителни групи от ръководствата на Съюза и Тракийския младежки съюз при СТДБ, представители на Община Ивайловград и кмета на Общината, които са традиционни организатори на мероприятието. Поканени за участие са и председателите на тракийските дружества от района. Подробности ще бъдат публикувани на сайта в рубриката СЪБИТИЯ- НАЦИОНАЛНИ.

• Със съдействието на представители на Върховния комитет и на местните ръководства, уточняваме възможната форма на мероприятията в Славейно, посветени на 117 години от Илинденско-преображенското въстание в Родопите.

• Проведохме работна среща с г-н Илиян Янчев-кмет на Община Малко Търново. Планираме на 21 август 2020 г., вместо Националното тракийско поклонение на Петрова нива, да проведем мероприятие в по-ограничен състав, което ще включва традиционната научна конференция на открито, заупокойна молитва и полагане на венци пред паметника на Преображенци.

Допълнително ще Ви информираме за подробности при провеждането на  предстоящите мероприятия.

Кр. Премянов,
Председател на СТДБ



 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн