Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Заседание на Централното ръководство на СТДБ

На 4 юли 2015 г. в Тракийския дом в София се проведе заседание на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България.

По време на заседанието беше уточнена план програмата за предстоящите мероприятия, включени в план програмата на СТДБ до края на 2015, както и актуални въпроси, свързани с дейността на Съюза. Сред тях бяха: тревожното писмо до Светия синод за провеждане на тържествена литургия на гръцки език в църквата „Свети Константин и Елена, по време на Националния тракийски събор т. г.; инициативата за поставяне на паметен знак за срещата на Капитан Петко Войвода с руския император в Санкт Петербург; за удостояването посмъртно на К. Карамитрев със званието почетен гражданин на Хасково; общите параметри  на календара за 2016 г.

Обсъдени бе и информация за резултатите от Националният ученически конкурс „Капитан Петко Войвода – живот, посветен на свободата” за есе и мултимедийна презентация, организиран от  Съюза на тракийските дружества в България по инициатива на Тракийския женски съюз и със съдействието на Тракийския научен институт, както и докладни записки за финансиране на отделни прояви.

Бе взето решение да бъдат наградени с медал Капитан Петко Войвода с лента за дългогодишната им работа в организацията и за заслугите им развитието на тракийското движение на съвременни деятели, сред които Николай Енев Димитров, който празнува 50 годишен юбилей, както и заслужили дейци на Ямболската организация - Васил Бъчваров, Милен Михайлов и Христо Димов.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн