Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Премиера на книгата "Сеячът на безсмъртие", посветена на Николай Хайтов, ще се състои на 10 октомври

София. Премиера на книгата „Сеячът на безсмъртие”, чиито автор е Елена Алекова, ще се състои на 10 октомври (понеделник) от 18:00 ч. в Аулата на СУ „Св.Климент Охридски”. Това съобщиха от Съюза на тракийските дружества в България.

Организатори на мероприятието са Съюзът на тракийските дружества в България (СТДБ), СУ „Св. Кл. Охридски”, издателство „Български писател”, Литературна гостоприемница при читалище „Д-р Петър Берон” и Национален литературен салон „Старинният файтон”.

Новата книга на Елена Алекова "Сеячът на безсмъртие", е съставена от две части: „Думи на почит” и „Спомени” за един от големите български писатели и патриоти на ХХ век Николай Хайтов. Първата част предлага нетрадиционен прочит на „Диви разкази” и „Шумки от габър”, проникновен анализ на автобиографичната книга на Хайтов „През сито и решето”, обзорен полет над публицистиката му преди и след 10 ноември 1989 г.

Втората част „Спомени” разказва за зараждането и утвърждаването на едно уникално приятелство между големия писател и прохождаща в литературата поетеса от Родопите, за битките, които той води на границата между две столетия и най-вече битката му за СБП.

/Агенция "Фокус"

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн