Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ изпрати поздравително писмо до ген. Румен Радев, избран за президент на Република България

ДО
ГЕН. РУМЕН РАДЕВ
ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА Р БЪЛГАРИЯ

Уважаеми Г-н Президент,

Като председател на Съюза на тракийските дружества в България, който обединява близо милион българи, от мое и от тяхно име от сърце и искрено Ви поздравявам по повод избирането Ви за Президент на Република България  с пожелание за успешно изпълняване на тази отговорна длъжност в полза на утвърждаването на българския национален идеал, на просперитета на нашето Отечество и на духовното развитие и добруването на българския народ.

Позволете ми да изразя своята увереност, че във Ваше лице българските граждани ще намерят стожер на законността и гарант за съхранението и развитието на онези наши ценности като патриотизъм и родолюбие, като верност и готовност за саможертва, които трябва да изграждат съвременната държавност на България,  и които имат своите свещени корени в историята на нашата страна.

Вие сте с тракийски корени и това ни прави горди, че сте един от нас.  Като радетели на тракийската кауза  -  неотделима част от българската национална кауза, ние вярваме, че Вие ще бъдете верен на нашата  традиция  да се търсят пътища за консолидация на българския народ около националните приоритети, които ще съдействат да се съхрани достойнството ни като народ, да се преодолее натрупания през годините на прехода негативизъм и да се намерят най-добрите възможности за развитието и успехите на България в сложната международна икономическа и политическа реалност.

Съюзът на тракийските дружества в България винаги е работил за укрепване на традиционно конструктивния диалог с Президентството като символ на нашата държава.

Убеден съм, че чрез сътрудничеството между нашите две институции ще съумеем да постигнем така необходимото единение, което прави нацията и държавата ни по-силни.

Нека заедно бъдем неотменните застъпници на патриотизма и  българския дух - днес, повече от вчера, утре - повече от днес.

С уважение,

Красимир Премянов
Председател на СТДБ       

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн