Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Политиката не трябва да зависи от „мръсни” пари, настоя бивш лидер на БСП. Важен е подборът на хората, които се издигат на публични длъжности. Председателят на СТДБ Красимир Премянов пред ТВ Bulgaria ON AIR. 9.08.2018

На 9 август 2018 г. Красимир Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества, участва в предаване на ТВ Bulgaria ON AIR, в което анализира актуални политически проблеми, на чиито фон беше припомнена, съдбата на тракийските българи и предстоящото честване на 115-годишнина на Илинденско-Преображенското въстание на Петров нива, организирано от СТДБ, Община Малко Търново и Регионален съвет на тракийските дружества в Бургас.

Красимир Премянов подчерта пред Bulgaria ON AIR, политиката не трябва да зависи от „мръсни” пари. Той отбеляза, че корените на връзката между парите с криминален характер и политиката не са в България, но трябва да се помисли в българските условия как това да не се допуска.

„Важен е подборът на хората, които се издигат на публични длъжности. Механизмите не са добре изработени, партиите трябва да са гарант пред обществото. Въпросът е да се гарантира, че тези хора се занимават с общественополезна дейност”, подчерта Премянов.

Той акцентира и върху тезата си, че политиците трябва да се замислят по въпроса с демографската катастрофа.

„След 25-30 години не знам България чия държава ще бъде”, сподели загрижеността си председателят на СТДБ.

Той е на мнение, че бюджетните дялове на общините трябва да се преподреждат според реалните приоритети. Може би някъде се допуска повишен субективизъм, допусна бившият председател на БСП и добави, че българите не може да се делят на гербаджии, бесепари и всички останали.

Акценти от предаването бяха публикувани в Епицентър, бг и в pik.bg (виж по-долу).

Цялото предаване може да видите като кликнете върху линка:

https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-08-09/politikata-ne-tryabva-da-zavisi-ot-mrasni-pari-nastoya-bivsh-lider-na-bsp

 

Необходимо е да се направи ревизия на целия преход. Епицентър, бг. 9. 08. 2018

Премянов: Нинова правилно постави въпроса за Илинденско-Преображенското въстание.

http://epicenter.bg/article/Premyanov--Ninova-pravilno-postavi-vaprosa-za-Ilindensko-preobrazhenskoto-vastanie/160960/2/0

Нашите политици трябва да разберат, че участието ни в ЕС и НАТО не им дава право да изоставят патриотизма си, каза той.

Корнелия Нинова правилно постави въпроса за Илинденско-Преображенското въстание, което македонският премиер Зоран Заев определели като македонско. Не може да има нова интерпретацията на историческите факти. България задължително трябва да заеме позиция по въпроса. Нашите политици трябва да разберат, че участието ни в ЕС и НАТО не им дава право да изоставят патриотизма си.

Това заяви пред телевизия Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов.

Премянов сподели още, че е важен подходът, чрез който се издигат хора на обществени позиции.

,,Партиите трябва да бъдат гаранти пред обществото. В момента рейтингът на политиците не е много висок. Отношението на хората към политическия елит ще се промени, когато се промени и благото на обществото, каза Премянов.

По думите му доходите, демографията, социалното и пенсионно осигуряване са все проблеми, които все още не могат да бъдат решени, поради което трябва да се търсят решения в дългосрочен план с участието на експерти. Накрая той заключи, че е необходимо да се направи ревизия на целия преход.

 

ГОРЕЩА ТЕМА! Премянов избухна за Илинденско-Преображенското въстание и гаврата на Заев! Бившият депутат предупреди политиците: Не изоставяйте патриотизма си! 9.08.2018

Целият материал можете да прочетете като кликнете върху линка:  https://pik.bg
 

 

 

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн