Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
Премиера на книгата на Петра Мечева „Родени от Тракия, родили за Тракия”

Днес в Мутафчиевата къща в Ивайловград, бе представена книгата „Родени в Тракия, родили за Тракия“ на Петра Мечева-Председател на тракийско дружество „Одринска епопея”, Стара Загора, Председател на ТЖС и член на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България.

На мероприятието присъстваха Кр. Премянов - Председател на СТДБ, Тодор Бояджиев - Зам. председател на Съюза, Тодор Ангелов – Председател на ТМС, Диана Овчарова - Кмет на Община Ивайловград, Виолета Недялкова, Борислав Бояджиев, секретарят на Община Ивайловград, Димитър Шалапатов, много тракийци.

За достойнствата на книгата говори Диана Овчарова, която акцентира на значението на събирането на документи, история и житейски съдби, намерили място в „Родени в Тракия, родили за Тракия“ .

В своето изказване председателят на СТДБ подчерта, че ролята на личности като П. Мечева ще оставят трайна диря в опазване на българското във всеки, докоснал се до трагичната съдба на цели фамилии на български тракийци, избягали от пожарите на войните.

Представянето на книгата е в рамките на Националният тракийски събор на Илиева нива, който ще се проведе на 7 юни.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн