Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
ТД в Казанлък чества вековен юбилей

Днес в Казанлък се чества 100-годишнината от създаването на Тракийското дружество и 170-та годишнина от рождението на капитан Петко Войвода, чието име дружеството носи от 1986 година.

Организацията в Казанлък в момента наброява 307 души, а неин председател е Костадинка Димитрова. Тракийски дружества има и в населените места на община Казанлък – Крън, Енина, Копринка, Розово и Бузовград.

На честванията присъстваха М. Попова - Вицепрезидент на Република България,  Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България, председателят на Тракийския женски съюз в България Петра Мечева, Божана Богданова – инициатор и организатор на движението „Завръщане към корените”, представители на тракийските организации в Айтос, Карнобат, Варна, Стара Загора.

Приветствия поднесоха М. Попова - Вицепрезидент на Република България, председателят на СТДБ и председателят на Тракийския женски съюз в България.

Тържеството продължи с концерт във Военния клуб, в който участваха състави – представители на гостуващи в Казанлък тракийски дружества от страната.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн