Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Тракийци ще почетат паметта на Мара Михайлова

На 22 октомври 2016 г. от 14.00 часа в залата на читалище “Обединение“ в Кърджали ще се състои Национална среща - конференция, посветена на 115-та годишнина от рождението на Мара Михайлова - основателка на Тракийския женски съюз в България, журналист, краевед и видна тракийска деятелка.

Форумът се организира от Тракийския женски съюз в България с председател г-жа Румяна Вълчева, Съюза на тракийските дружества в България /СТДБ/, Тракийския научен институт /ТНИ/, Регионалния исторически музей и тракийското дружество в Кърджали.

В работата на националната среща са поканени да участват председателя на СТДБ Красимир Премянов, проф. Васил Проданов - директор на ТНИ, Тодор Коруев - гл. редактор на в-к „Тракия“, областния управител на Кърджали Илия Илиев, кмета на града и др.

Поздравителна концертна програма към участничките в срещата ще поднесат художествените състави към ТД “Димитър Маджаров“- Кърджали и народен хор “Тракия“ при ТД “Капитан Петко Войвода“ – Варна.      

Участниците в националната среща, посветена на 115-та  годишнина от рождението на Мара Михайлова ще поднесат цветя пред нейната паметна плоча на едноименната улица.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн