Събития - Национални
 
 


Тракийски дружества
Национален младежки тракиийски събор Илиева нива 2012

За 12-та поредна година потомци на тракийски българи от цялата страна се събраха, за да положат цветя пред паметника на повече от 200 тракийски деца,  загинали при най-големия погром над българите от Западна и Източна Тракия.

По решение на централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България, взето през 2000г., съборът на "Илиева нива" се отбелязва като Ден на тракийското дете.

Тази година децата участваха в създаването на алея на детската рисунка, украсяваха дървени лъжици, играха шах и домино, показаха танцови и музикални умения.

Официални гости на събора бяха Диана Овчарова- кмет на община Ивайловград, Красимир Премянов-Председател на Съюза на тракийските дружества в България, Димитър Иванов -
Председател на Тракийския младежки съюз в България, Петра Мечева - Председател на тракийски женски съюз към Съюза на тракийските дружества в България, народни представители от хасковски многомандатен избирателен район.

Поредицата от мероприятия по повод „Национален младежки тракиийски събор Илиева нива 2012” завърши с песни и танци на площада в Ивайловград.  Впечатляващият финал на програмата беше зрелищна заря проверка в чест на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн