Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Покана за откриване на паметна плоча на големия български общественик и родолюбец Христо Попконстантинов

Скъпи тракийци,

Уважаеми съмишленици,
       
През 2018 г. се навършиха 160 години от рождението на големия родоповед и общественик Христо Попконстантинов. Неговите правнуци Даниела Константинова и Георги Горбанов по собствена инициатива са поставили паметна плоча на къщата в София, където той е живял със семейството си.

По инициатива на група съмишленици родопчани и членове на Тракийския научен институт, както и на Клуб „Родопи” към Съюза на тракийските дружества в България, ви каним на 17. 04. 2019 г. от 18.00 ч. да открием официално паметната плоча, като отдадем почит към делото на родоповеда и общественика Христо Попконстантинов. Така ще засвидетелстваме и уважението си към примера, който ни дават неговите достойни наследници със своята инициатива да почетат паметта на именития си прадядо. Инициативата е подкрепена от Тракийското дружество в гр. София и от Съюза на тракийските дружества в България.

Къщата с поставената паметна плоча е на ул. „Георги Бенковски”, № 7, в пространството между ул. „Московска” и бул. „Дондуков”, в близост до сграда на Банка ДСК.

Заповядайте!

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн