Архив - Новини 2022-2023
 
 


Тракийски дружества
Тракийци се поклониха пред подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

На 2 юни отдаваме почит на подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Животът и делото на Ботев са вдъхновявали тракийци в борбите им за национално освобождение. Техните потомци, обединени в Съюз на тракийските дружества в България, се поклониха пред делото на поета-революционер в цялата страна.

Цветя пред паметника на поета революционер в Борисовата градина в столицата положиха представители  на СТДБ и на ТНИ.

За отбелязване Деня на загиналите за свободата на България, стана традиция представители на СТДБ и служители от българските посолства в Украйна и Италия да се събират пред паметниците на Капитан Петко войвода в Киев и Рим. За съжаление, поради военната обстановка, тази година наши представители не можаха да положат венци пред паметника на Войводата в украинската столица, издигнат там по инициатива на СТДБ и Асоциацията на българите в Украйна през м. септември 2011 г.

В Рим пред паметника на Капитан Петко войвода цветя положиха Кр. Беломорски,  зам.- председател на ЦР на СТДБ, членовете на ЦР на Съюза Десислава Костова и Ангел Петров, Зорница Радонова, представители на българското посолство и на българската общност в града. Краснодар Беломорски връчи на посланик Стоянов юбилеен плакет за заслуги и принос към тракийското движение.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн