Събития - Регионални
 
 


Тракийски дружества
Общо събрание на Регионалното тракийско дружество в гр. Варна

Проф. д-р Маринела Грудева

На 13 януари 2024 г. бе проведено редовно Общо събрание на Сдружение „Регионално тракийско дружество – Варна“ с регистрирано представителство на териториалните обединения в гр. Варна, с. Тополи, с. Осеново и с. Гроздьово.

В отчета на Управителния съвет бяха откроени позитивни моменти от дейността на Сдружението, доказващи прогресивната насока в неговото развитие. Отбелязан бе значителен ръст на числения състав на организацията и то само в рамките на последното шестмесечие на изминалата 2023 г. Очертани бяха и някои нерешени проблеми, които основоположника акцентите в програмата на Сдружението за новата 2024 г. 

Направени бяха промени в Устава, с цел облекчаване на взаимодействието между Управителния съвет и ръководствата на териториалните обединения, влизащи в структурата на Сдружението. Бе взето решение ръководството на Сдружението и на Управителния съвет в следващия петгодишен период, да се осъществява чрез Съпредседателство в лицето на проф. д-р Маринела Грудева – досегашен зам. председател и Павел Лозанов, нов член на Управителния съвет. За председател на Контролния съвет бе избрана Мая Раданова – досегашен зам. председател.

В заседанието на Общото събрание взе участие г-н Красимир Премянов – председател на СТДБ, който приветства членовете на Сдружението и очерта основните тенденции в развитието на тракийското движение у нас. От името на СТДБ бе връчен сребърен плакет на г-жа Атанаска Карагяурова – дългогодишен член на РТД и председател на Контролния съвет. С грамоти на РТД бяха удостоени: Геновева Михова – директор на ТНИ – филиал Варна, Симеон Кулиш - председател на Младежката секция към РТД, Денка Георгиева – председател на тракийската секция в с. Тополи, Недялка Тенева – председател на тракийската секция с. Осеново и Надя Динчева – адвокат, осигуряващ юридическото консултиране на РТД.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн