Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Денят на Тракия в Димитровград

Денят на Тракия и превземането на Одринската крепост отбелязаха Тракийско дружество „Капитан Петко войвода” и Младежкото Тракийско дружество в Димитровград..

Тази година честването премина под надслов „България – това съм аз“. По повод 26-ти март председателят на тракийското младежко дружество „Стайко войвода“ Десислава Костова изнесе лекция, посветена на Одринската епопея и тракийския въпрос в Професионална гимназия“ Проф.д-р.Асен Златаров“ – Димитровград. Освен с интересни исторически факти, тя запозна младежите с целите и задачите на СТДБ, както и с историята на тракийско дружество „Капитан Петко войвода“ в Димитровград. След лекцията много от младежите подадоха молби за членство в младежкото тракийско дружество.

Десислава Костова изнесе кратко слово и пред паметника на Капитан Петко войвода в Димитровград. Тя прочете на присъстващите приветствието на Централното ръководство на СТДБ и писмото от президента на Република България Румен Радев, изпратено до дружеството в родния му град.

Акцент на честването беше детският рецитал, посветен на Тракия, изнесен от деца от читалищата „Никола Вапцаров-1895“ и „Николай Хайтов – 2008“.

Представителният хор на тракийското дружество поздрави присъстващите с песни.

Поднесени бяха цветя и венци на паметника на Войводата.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн