Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Неделното училище в Истанбул прие с благодарност дарението на тракийци от хасковското дружество „Г.Сапунаров” и НЧ „Тракия - 2008”

На 9 октомври 2021 г., за седми път звънецът удари, за да даде начало на новата учебна година за българското неделно училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Истанбул.

На тържеството по случай откриването на новата учебна година присъстваха Васил Вълчев, генерален консул на Република България в Истанбул, Радослава Кафеджийска, първи секретар, Васил Лязе, председател  на българското църковно настоятелство в Република Турция и българи, живеещи в турския мегаполис.

За да поддържат децата на сънародниците ни езика и връзка с корените си тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково им дариха 45 раници, окомплектовани с учебни помагала. Те бяха приети с благодарност и раздадени на учениците в този важен духовен център, обединяващ българската общност и утвърждаващ българското присъствие в южната ни съседка.

Председателят на ТД „Георги Сапунаров“ Кирил Сарджев изрази удовлетворението си от направеното дарение и подчерта, че тракийци работят с удоволствие за подпомагане на български деца, за да запазят те своята идентичност, род и език.


 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн