Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Поморие тържествено отбеляза Ден на Тракия

Автор: Елена Мурджева, председател на ТД - Поморие

Град Поморие тържествено отбеляза 26 март - Ден на Тракия и 105 години от Одринската епопея. Много преди празника управителният съвет на Тракийско дружество „Одринска епопея” прие конкретен план за отпразнуването на празника.

Подготвени и реализирани бяха празнични концерти в двете читалища на града - читалище „Светлина 1939”. и читалище „Просвета 1888”. Представленията бяха празнични, вълнуващи и силно въздействащи върху публиката. Концертите свършваха, но фоайетата на читалищата бяха пълни с хора които се прегръщаха просълзени, развълнувани, разказваха за свои преживявания и от сърце благодаряха за времето което прекарахме заедно.

Поднесени бяха поздравителни адреси и цветя от кметството на Поморие, от общинския съвет и от БСП.

На 26 март сутринта в 10:30 часа, бе обслужена панихида в храм „Св. Рождество Богородично” в центъра на града. В 11:00 часа положихме цветя на паметната плоча. Заедно с нас Ден на Тракия отбеляза и кмета на града г-н Иван Алексиев.

С вълнение следихме и събитията в столицата. Особено впечатление ни направи присъствието в предаването „Беновска пита” на нашият председател г-н Красимир Премянов, чиито отговори  бяха достойни и на място. Тържественото поклонение в София  пред паметника на Одринци и на екзарх Антим I, словото на председателя на Съюза на тракийските дружества и на президента на България г-н Р. Радев, будят увереност и надежда, че нашите проблеми може би най - сетне ще намерят своето решение.

Празника свърши, но ние вдъхновени ще продължим напред.
      
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн