Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
От името на СТДБ тракийци от Стара Загора подариха на Васил Михайлов Енциклопедия „Тракия“, т. I

Големият актьор на България Васил Михайлов направи паметно гостуване в родната си Стара Загора с постановката на Театъра на българската армия „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим. Гостуването на обичания актьор бе своеобразен подарък за неговите  съграждани  по повод своята 85-годишнина, която навърши на 7 април т.г.

На сцената в Културен център „Стара Загора“ Васил Михайлов се превъплъти в ролята на остарял Дон Жуан. Смешно-мъдрата история за любовта, за която трябва да се борим и да защитаваме, накара пълната до краен предел зала да аплодира актьорите Васил Михайлов, Тигран Торосян, Леонид Йовчев и Гергана Данданова, направили блестящ спектакъл под режисурата на проф. д-р Ивайло Христов.

 Васил Михайлов, почетен гражданин на Стара Загора и потомък на тракийски българи от Беломорска Тракия, бе приветстван от председателя на Тракийско дружество „Одринска епопея“ Цанко Атанасов, който му подари от името на СТДБ Енциклопедия „Тракия“, т. I - научно-справочното издание на Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт, съдържащо обобщена информация за българското национално движение в Тракия от Възраждането до наши дни, реализирано съдействието на авторитетни български учени.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров му подари картина на художника Димо Генов, изобразяваща Васил Михайлов на кон в най-известната му роля на Капитан Петко войвода от едноименния телевизионен сериал.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн