Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
В Хасково бе открита ремонтираната зала на представителен ансамбъл „Китна Тракия”

На 31 януари т.г. в Хасково бе открита ремонтираната зала за репетиции на  представителен ансамбъл „Китна Тракия” към ТД „Георги Сапунаров”.

На тържественото откриване присъстваха Кр. Премянов - председател на СТДБ, Михаил Вълов и Краснодар Беломорски - заместник - председатели на ЦР на СТДБ, членовете на ВК на СТДБ Тодор Коруев и Хубен Стефанов, Ст. Начев - главен секретар на Съюза, Маргарит Петров – председател на ТД „Бойко Чавдаров” в Харманли, Тодор Каваков- председател на ТД в Димитровград, Михаил Димитров - председател на ТД в Любимец,  д-р Стефка Здравкова-заместник областен управител на Хасково, Радослава Кафеджийска - първи секретар на Генералното консулство на България в Одрин,  представители на тракийските дружества от цялата страна.

Тържеството започна с изпълнения на фолклорна група „Тракийска дъга” и на танцьорите от ансамбъл „Китна Тракия”.

Водосвет за здраве отслужиха хасковски свещеници отец Антони и отец Никола.

Тържеството бе открито със слово на Димитрийка Христова - председател на читалище „Тракия-2008”. Тя изрази удовлетворението си от сбъдната мечта на ансамбъла да има функционална зала за репетиции.

В изказването си председателят на ТД Георги Сапунаров” Кирил Сарджев  благодари на дарителите (повече от 42) за подкрепата, поздрави всички, които са част от ансамбъла и им пожела да продължават да разнасят българщината по света.

В приветственото си слово Кр. Премянов - председател на СТДБ подчерта, че денят е хубав за тракийската кауза,  в името на която в Хасково се открива ремонтираната зала на ансамбъл „Китна Тракия” и нов дом за тракийци в гр. Средец. Той благодари от името на Съюза на домакините, на г-н Кирил Сарджев и неговите съратници, на местната власт, на  г-жа Кафеджийска и на 42-та дарителите, подпомогнали реализирането на проекта.

Радослава Кафеджийска поднесе благодарност на тракийските дружества в Хасково, Харманли, Несебър, Свиленград за ползотворното им сътрудничество с Генералното консулство на България в Одрин.

Тържественото прерязване на лентата на новата репетиционна  зала бе направено от Радослава Кафеджийска, Красимир Премянов и Кирил Сарджев.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн