Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Нонка Матова стартира предизборната си кампания

Икономика, туризъм, сигурност и спорт – това са четирите приоритета на кандидата за кмет на Пловдив генерал-майор Нонка Матова. Тя е издигната от политически клуб „Тракия“, функция на най-голямата и най-старата гражданска организация в България - Съюза на тракийските дружества. Нонка Матова стартира предизборната си кампания с представянето на основните акценти в предизборната си програма.

Имаме задачата да сформираме отново гражданския потенциал на Пловдив в името на възраждането на града – такъв, какъвто е бил преди – древен, богат, град с хора, които са определяли съдбините не само на Тракия, но и на България, обяви генерал Матова пред медиите. Матова и екипът й ще работят за възстановяването на благоденствието на пловдивчани.

Един от първите проекти ще бъде експониране на Античния Пловдив и представянето на древните тракийски занаяти и технологии. Това може да стане чрез възстановяването на членството на Съюза на тракийските дружества в ЮНЕСКО, чийто генерален директор е българската Ирина Бокова. Сигурността във всички аспекти ще бъде сред приоритетите в работата на Матова. Матова е водач на листата с 11 кандидати за общински съветници.

/NBT

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн