Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Тракийците категорично подкрепиха инж.Стоян Проданов

Тракийското дружество в Ямбол със 115-годишна история, второ след най-голямото - Варненското, категорично подкрепя кандидата за кмет на община Ямбол инж. Стоян Проданов. Това стана ясно на среща в голямата зала на НТС. Присъства и кандидатът за общински съветник от листата на Коалиция „За Ямбол” Александър Братанов. Бяха поставени важни за тракийските потомци въпроси, някои от които неразрешени от десетилетия. Председателят на Дружество „Тракия” Михаил Вълов обясни, че решението за подкрепа на инж. Проданов от УС на Дружество „Тракия” е съгласувал и със Съюза на тракийските дружества в България.
Той подчерта, че кандидатът за кмет инж. Стоян Проданов многократно е давал своята лепта в осъществяването на различни проекти, каквито са паметникът на тракийците  в с. Генерал Инзово, община „Тунджа”, паметникът на Джон Атанасов в родното място на баща му - с. Бояджик, и др.
Инж. Стоян Проданов видя много свои приятели - тракийци в залата, които са работили през годините в неговите фирми. Той със задоволство обяви, че в листата на Коалиция „За Ямбол” осем от кандидатите за общински съветници са и тракийци.
Чест е за мен да се срещна с вас - потомци на тракийски бежанци-страдалци, каза г-н Проданов и допълни, че като народен представител в 40-о НС неведнъж е посрещал тракийци по различни техни проблеми. Той подчерта, че България има основания да търси овъзмездяване за изгубените имоти на тракийските бежанци по един неизпълнен от Турция договор. Стоян Проданов показа, че е добре запознат с проблемите на тракийците, повечето от които са и проблеми на всички ямболци: бездомни кучета, неосветени и непочистени улици, разрушена инфраструктура, липса на адекватна канализация в Каргона и много др. Инж. Проданов с болка напомни за поголовното унищожаване на парка, „където се сече като в селски двор”. Кандидатът за кмет заяви, че мястото за барбекю е в м. „Ормана” или на Бакаджиците, където може да бъде осигурен през почивните дни автобус, който да даде още една възможност за излети сред природата. Напомни, че по времето, когато в качеството си на директор на БКС е отговарял за парка,  процедурата да бъде отсечено дори едно единствено дърво била много тежка.
„Ако не ме вълнуваха проблемите на Ямбол, нямаше да се кандидатирам за кмет. Искам още да напомня, че аз не съм кандидат на една партия и не съм обвързан финансово или политически. За да вдигне Ямбол на крака, бъдещият кмет трябва да бъде обграден от интелигентен екип, защото без интелект няма как да се осъществи това голямо изкуство - управлението”.

Прес Коалиция "За Ямбол"

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн