Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Концерт в Бургас по случай 173 г. от рождението на капитан Петко войвода

На 17 декември 2017 г. в залата на Военен клуб - Бургас се проведе тържествен концерт, посветен на 173-тата годишнина от рождението на капитан Петко войвода. Това бе първата мащабна проява на възстановеното ТД „Странджа”, която бе осъществена със съдействието на народно читалище „Преображение - 2017 Бургас” и Военния клуб в града.

В празничния концерт участваха фолклорна формация „Тракийче”, детски фолклорен ансамбъл „Трите пъти”, фолклорен ансамбъл „Лукойл”, танцов ансамбъл „Лазур” и оркестър „Жарава”. На сцената на Военния клуб ще се изявяват популярните и обичани странджански певци Ирена Станкова и Лазар Налбантов, дует Тодор и Донка Кожухарови.

На концерта присъстваха Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България, Гено Пухов - заместник-председател на Върховния комитет на СТДБ и председател на Регионалния съвет на Съюза в Бургаска област,  Михаил Вълов - заместник - председател на ЦР на СТДБ, Чавдар Георгиев - член на ВК на СТДБ, ген. Тодор Бояджиев - заместник-председател на ЦР на СТДБ, Стефан Колев - председател на ТД „Странджа”, тракийци и граждани на Бургас, Созопол, Несебър, Карнобат, Царево, Ясна поляна, Поморие, Приморско, Средец и др.

Приветствени слова към участниците и гостите на концерта произнесоха председателят на СТДБ и председателят на ТД „Странджа”.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн