Актуално - Позиции
 
 


Тракийски дружества
Позиция по повод награждаването с орден „Стара планина“ I степен на Вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин

Ние, представителите на долуизброените организации, изразяваме своето възмущение и приемаме като лична обида от страна на изпълнителната власт изявленията на българския министър-председател г-н Бойко Борисов по повод награждаването с орден „Стара планина“ I степен на Вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин.

Заявяваме категорично, че за десетките хиляди наши членове  ген. Ангел Марин е не само пример за вярна и доблестна служба в името на Родината, но и радетел за българската национална кауза, достойна личност и гражданин, верен на идеалите на нашия народ, българин, за когото родолюбието и историческата памет са онези святи ценности, които трябва да притежава всеки  държавник.

По време на двата си мандата ген. Марин неуморно ратуваше за единението на българската нация, активизира връзките с представителите на българските общности от цял свят, успя да постигне забележителни успехи в съхраняването на българското етнокултурно пространство и интегрирането му в световния културен процес, работи неуморно за изграждане и развитие на българското лоби по света.

Безспорно доказателство за признанието и уважението, които ген. Марин е спечелил в обществото е фактът, че десетки обществени организации, сред които и нашите,  подкрепиха безусловно пред Министерския съвет предложението за неговото награждаване с най-високото държавно отличие. 


ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Д-Р ТОДОР АНАСТАСОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗ НА ТРАКИЙСКИТЕ ДРУЖЕСТВА В БЪЛГАРИЯ
КРАСИМИР ПРЕМЯНОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ВОЕННИТЕ НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО, УЧИЛИЩА, ЩЗО И РЗВ
О.Р. ПОЛК. ИНЖ. НИКОЛА РУХЧЕВ


 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн