Актуално - Позиции
 
 


Тракийски дружества
Декларация на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България в защита на БПЦ

Съюзът на тракийските дружества в България  като патриотична организация, милееща за българската национална идентичност и защитаваща изконните български национални ценности, винаги е бил съпричастен с болките и тревогите на нашия народ.

Ето защо днес Централното ръководство на съюза счита за свой дълг и отговорност да изрази възмущението и съпротивата на хилядите свои членове срещу интригите, атаките и откровените лъжи, отправени към един от стожерите на духа и християнските устои на България - Българската православна църква.

Не за пръв път тя е подложена на  изпитания. Историята е записала на своите страници години на борби, отстояване и просветление. Но в едно с народа като пастир и водач, Българската православна църква винаги е изпълнявала своята мисия и е била опора и утеха.

Днес, когато в обществото ни се подменят фундаментални ценности и се принизяват скъпи и святи християнски  идеали, когато се води целенасочена атака срещу духовенството, не бива да позволяваме да се обругава и хули святото име на православието, защото това означава да се потъпче честта и достойнството на нацията и бъдещето ни като горд и независим народ.

В тези дни на избор и отговорност Съюзът на тракийските дружества в България декларира своята подкрепа към православието и Светата Българска православна църква. Нека не позволим на рушителните сили да вземат връх!

Призоваваме за единство, вяра и сила, за да опазим и съхраним българщината, културата и духа на нацията.  Историята изисква това от нас.

Красимир Премянов
Председател на СТДБ                                     

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн