Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Ръководството на СТДБ честити на тракийския поет Ивайло Балабанов заслужената награда орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - първа степен

Днес, Министерският съвет на Република България е предложил на президента на Република България да издаде указ за награждаването на Ивайло Балабанов с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - първа степен, за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор.

Наградата на Ивайло Балабанов е заслужена от него с  всеотдайния му труд и приносите му в областта на културата и популяризирането на българските традиции и фолклор.

Припомняме, че ЦР на СТДБ, български учени, дейци на културата и общественици и тракийци, предложиха Ивайло Балабанов  да бъде награден с орден „Cв. cв. Kиpил и Meтoдий“ и днес имат основание за удовлетворение от постигнатото.

Животът и творчеството на талантливия поет може да се синтезира в едно изречение – изключителна любов към Тракия и майка България.

Ръководството на СТДБ честити наградата на Ивайло Балабанов с респект и уважение, и я приема като тържество на постигнатото до момента и като обещание за нови творчески успехи!

На многая лета!

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн