Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Честит Ден на Съединението на България!

Уважаеми тракийци,
Уважаеми сънародници,

Денят на Съединението на България е сред паметните исторически събития, заели заслужено място в историята на българската държава.

На 6 септември 1885 г., само седем години след Берлинския конгрес, на който България бе разпокъсана на части, българският народ наруши волята на Великите сили и обяви Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Дейците на Съединението, в което активно участват и тракийци,  ни дадоха пример за единство в съдбовни за нацията ни моменти, когато общата кауза в името на България е над всичко.

133 години по-късно, ние отново сме изправени пред предизвикателството да отстояваме достойното съществуване на България, чиито интереси изискват национална отговорност за реализиране на завещания ни идеал, изписан на сградата на Народното събрание  - „Съединението прави силата”.

Да отдадем заслужена почит на всички патриоти, които с присъединяването на Източна Румелия към Княжество България поставиха националните интереси над политическите  си пристрастия, превърнаха в реалност идеалите за териториална и държавна цялост на Отечеството и издигнаха международния авторитет на страната!

Честит празник!

Красимир Премянов,
Председател на СТДБ

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн