Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Делегация от СТДБ поднесе цветя пред паметника на Капитан П. Войвода в Киев

На 2 юни т. г., делегация от Съюза на тракийските дружества в България, водена от Михаил Вълов - зам. председател на ЦР на СТДБ и председател на ТД „Тракия” в Ямбол, посети Киев, за да отдаде почит на делото Капитан Петко Войвода пред неговия паметник. В състава на  делегацията бяха включени Петър Янков - зам. председател на ВК на СТДБ и председател на ТД  „Капитан Петко Войвода“, Перник и Ели Воденичарова - член на ВК на СТДБ и председател на ТД „Родопи” в Асеновград.

В деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България пред паметника на Капитан П. Войвода в Киев се поклониха представителите на Съюза на тракийските дружества, бесарабски българи, членове на Дружеството за българо-украинска дружба и много приятели на България. В церемонията взе участие и съставът на българското посолство в Киев начело с Н. Пр. г-н Костадин Коджабашев, Извънреден и Пълномощен Посланик на Република България в  Украйна.

Михаил Вълов произнесе трогателно слово за делото и заслугите на Войводата.

В тържествения ритуал, включващ минута мълчание и много цветя, бе събрана огромната признателност на тракийци и на всички участници в тържеството към  Капитан Петко Войвода, който посвещава целия си живот на възвишения идеал за свобода и независимост на България и на Балканите.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн