Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Декларация на Регионалния съвет на тракийските дружества, Стара Загора

На свое заседание, проведено на 13 юли 2017 година, Регионалният съвет на тракийските дружества – Стара Загора (с представители на дружествата в гр. Стара Загора, гр. Казанлък, гр. Раднево, гр. Крън, с. Енина, с. Ракитница, с. Копринка, с. Бузовград, с. Преславен, с. Горно Ботево, с. Дъбово) обсъди дейността на дружествата по места и предстоящите задачи до края на 2017 година.

Специална тема на разискванията бяха опитите за разединение в Съюза на тракийските дружества в България (СТДБ).

Присъстващите на заседанието се обединихме около следното становище:

Регионалният съвет на тракийските дружества в Старозагорска област категорично се разграничава от тези, които сеят разкол  в тракийската организация (Бургас, Кърджали, Варна и Пловдив). Заставаме твърдо зад дружествата, които изповядват принципа на единството. СТДБ е организация, която е създадена и винаги е действала като едно цяло. Така обединена и силна е защитавала и защитава правата на тракийци, включително на тези, които сега се опитват да я разцепят.

С настоящата декларация се разграничаваме от сепаратистките действия, на тези тракийци, които изхождат единствено и само от личния си интерес.

На висок глас заявяваме, че подкрепяме решенията на Върховния комитет, ще дадем всичко от себе си, за да запазим Съюза от всякакви политически влияния, които биха разбили единството на Тракийската организация в България.

СИЛАТА Е САМО В ЕДИНСТВОТО!

Регионален съвет на тракийските дружества – Стара Загора
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн