Архив - Събития-Национални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Тракийци почетоха тържествено Деня на Тракия

26 март - Денят на Тракия и тази година бе отбелязан тържествено в цялата страна. Тържествата, организирани от Съюза на тракийските дружества в България, тракийските дружества по места и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, посветени на Деня на Тракия и 104-годишнината от Одринската епопея,  започнаха със заупокойни молитви и продължиха с тържествени ритуали за поднасяне на венци и цветя пред паметниците на героите.

Тържеството в София бе организирано от Съюза на тракийските дружества в България, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и от Столична община.

Поклонението започна със заупокойна молитва в памет на загиналите герои на Тракия, която беше отслужена в храм „Св. Николай Софийски-Нови”.

Поклонението продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Одринци и пред паметника на духовния водач, будител и политик с тракийски корени Екзарх Антим I.

Тържеството бе уважено от Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България, Маргарита Попова - вицепрезидент на Република България (22 януари 2012 - 22 януари 2017), генерал Ангел Марин - вицепрезидент на Република България (22 януари 2002 - 22 януари 2012), представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на Столична община, членове на СТДБ и граждани на София.

Кратки слова произнесоха вицепрезидентът на България Илияна Йотова и председателят на Съюза на тракийските дружества - Кр. Премянов.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн