Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Кметът на Смолян Николай Мелемов пред Радио „Фокус”: Трябва да се гордеем с историята и да взимаме пример от героите, борили се за свобода

Смолян. При честванията на бележити годишнини като тази всички трябва да отдадем необходимата почит на героите, които са жертвали живота си за свободата. Това каза за Радио „Фокус”-Смолян кметът на община Смолян Николай Мелемов по повод честването на 110-ата годишнина Илинденско-Преображенското въстание днес и утре в село Славейно.

„Ясно е, че обстановката тогава е била много сложна както в България, така и в Европа. Тези хора са били с ясното съзнание, че се жертват за България и за своите братя българи. Участват във въстанието, в което се дават много жертви”, каза кметът. Той подчерта, че всички ние сме длъжни да почитаме тяхната памет и да предаваме от поколение на поколение историите за техния подвиг. „Честването на всяка такава годишнина се превръща в празник на българщината”, каза Мелемов.

В организирането на такива масови мероприятия се включват много институции и самата организация е трудна, но в Смолян, когато има такава кауза, се обединяват усилията на всички институции. Мелемов заяви, че трябва да се гордеем с нашата история и да взимаме пример от героите, борили се за свобода.

/Даниела БОЙКОВА, Агенция "Фокус"
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн