Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Самостоятелен концерт на Лазар Налбантов в Летния театър в Бургас

На 17 септември 2019 г.,  в Летния театър на гр. Бургас Лазар Налбантов изнесе самостоятелен концерт под надслов „Моята Тракия на две морета“. В музикалния спектакъл участваха народната певица Ирена Станкова, оркестър „Жарава“ и танцов ансамбъл „Зорница“.

Организатори на концерта бяха Тракийско дружество „Странджа“ и Община Бургас, под патронажа на кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Лазар Налбантов е народен певец и зам.- председател на Тракийско дружество „Странджа“, член на ВК на СТДБ. Неговите предци са бежанци от района на Лозенградско и Мала Азия, които  през 1913 година се преселват в България.

Официални гости на концерта бяха Димитър Николов - кмет на Бургас, В.Чолаков - областен управител на Бургаска област, Ил. Янчев - кмет на Малко Търново, Кр. Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България, Гено Пухов - заместник-председател на ВК на СТДБ и председател на ТД „Яни Попов” в Созопол, Стефан Колев - председател на Тракийското дружество „Странджа“ в Бургас и член на ВК на СТДБ, председатели на тракийски дружества от Бургаско и страната, много тракийци и почитатели на тракийския фолклор.

Приветствия поднесоха областният управител на Бургас и председателя на СТДБ. Кр. Премянов приветства благородната инициатива на Лазар Налбантов, а за подкрепата на тракийската кауза награди с медал, посветен на 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода на В. Чолаков - областен управител на Бургаска област.

Препълнената зала се наслади на прекрасните изпълнения на странджански и тракийски песни,  напомнящи за тъжната орис на тракийските бежанци.

На сн. Кр. Премянов - председател на СТДБ награждава В.Чолаков-областен управител на Бургаска област.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн