Архив - Събития-Национални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
15-ти Национален тракийски събор „Кърджали 2013”

Днес в парк „Простор” в Кърджали се проведе 15-ят Национален   тракийски  събор, организиран от Тракийско дружество "Д. Маджаров" съвместно с Община Кърджали и Инициативен комитет по провеждане на събора.

Председателят на Тракийското дружество “Д. Маджаров”  и на регионалния съвет откри събора като приветства присъстващите с “Добре дошли”. Приветствия към гостите поднесоха Областният управител  Бисер Николов и Кр. Премянов – Председател на Съюза на тракийските дружества в България.  В своето изказване председателят на СТДБ подчерта, че съборът в Кърджали носи национален характер, защото е включен в План календара на Съюза, чиито мероприятия през 2013 г. са посветени на 100 годишнината от Балканските войни и разорението на тракийските българи.

Музикални  и танцови състави на тракийските дружества от Кърджали и страната, показаха богатството на тракийския фолклор.

Съборът уважиха Кр. Премянов-Председател на СТДБ, Ваня Стоянова-секретар на ТНИ, Елена Алекова-член на ВК на СТДБ, П. Мечева-председател на ТД „ Одринска епопея” и ТЖС, Д. Шалапатов,  депутати от 42-то НС, потомци на бежанци от Мала Азия, от Беломорска и Одринска Тракия, граждани и гости на Кърджали.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн