Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Среща на Кр. Премянов-Председател на СТДБ с Президента на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе

В понеделник, на 3 декември 2012 г., Председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов се срещна с Президента на Асоциацията на българите в Украйна (АБУ) Антон Киссе.

Г-н Премянов поздрави г-н Киссе с избирането му за депутат в Украинската Рада и изрази увереността си, че благотворното сътрудничество между Асоциацията на българите в Украйна и Съюза на тракийските дружества в България, което има вече петгодишна история,  ще допринася  все така активно за укрепване на връзките между българите,  живеещи  на територията на двете държави. Историческа основа за това е както факта, че близо 90 процента от българите в Украйна са потомци на бежанци от Тракия от времето на турското робство, така и поради сродните цели на двете организации – съхраняването на българщината и утвърждаването на православието, патриотизма и родолюбието като основни ценности, които трябва да бъдат предадени на идните поколения.

Бе изразена готовност и в бъдеще СТДБ и АБУ да си сътрудничат и за развитието и укрепването на българо-украинските отношения.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн