Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
След Петрова нива благодарствени писма до председателя на СТДБ

Писмо от Тракийски младежки съюз в България

От името на ТМСБ, ние - младежите тракийци, благодарим на председателя н СТДБ - г-н Премянов и на членовете на централното ръководство за усилията им да препятстват разцепването на СТДБ. Заявяваме, че твърдо стоим зад ръководството и ще го подкрепяме непрестанно!

Благодарим за примера, който ни давате! Ще запомним този урок! Организацията е възникнала като обединение и трябва да остане такава, за да бъде силна и просперираща!

С уважение:
Д. Костова - съпредседател на ТМСБ
Ц. Атанасов - съпредседател на ТМСБ

 

Писмо от Клуба на ветераните в СТДБ

Ние, ветераните на тракийския съюз с вълнение  посрещнахме честването на 114-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, защото за нас това е една от бележитите дати от историята ни и съборът на Петрова нива за нас е традиция, но и клетва за вярност пред единството на нашата организация. Още веднъж искаме да декларираме пред цялата общественост и пред тракийци, че ние заставаме и ще браним единението на СТДБ и нейното ръководство в лицето на г-н Красимир Премянов и няма да допуснем тракийската кауза да бъде използвана за лични цели, както се опитаха случайни хора, които злоупотребиха с идеалите на дедите ни, но срещнаха отпор от редовите  членове в Пловдив, Варна, Кърджали, Бургас. Нашият девиз е единство и ние ще го отстояваме докрай!

Недялко Комнев
Председател на Клуба на ветераните в СТДБ


Писмо от Клуб „Родопи”

Петрова нива винаги е била символ на нашето единство.  Честването на 114-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание го доказа и тази година. Бяхме заедно, бяхме единни и доказахме, че има един съюз, един председател - г-н Премянов, една кауза, която за нас е съдба и която предаваме на деца и внуци, за да я има паметта за Тракия, за да я има България!

Величко Пачилов
Председател на Клуб „Родопи” към СТДБ

 

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн