Актуално - Позиции
 
 


Тракийски дружества
Позиция на ЦР на СТДБ по скандала в Кърджали

В деня, посветен на 100-годишнината от освобождението на Кърджали, в деня в който почитаме паметта на войните, отдали живота си по време на Балканската война в името на свободна и обединена България, общински съветници от ДПС бламираха предложението на Инициативен комитет освободителят на родопския град ген. Васил Делов да стане почетен гражданин на града.

ЦР на СТДБ в лицето на неговия председател протестира срещу опитите за подмяна на историческата истина. По Конституция Република България е единна държава и всички български граждани, каквито са и кърджалийските общински съветници, са длъжни да уважават българската история. В България се уважават и почитат нейните освободители, а не нейните поробители. Ако някой уважава друга история, има възжност да направи своя избор – дали да продължи да бъде гражданин на Република България.

Доста български градове биха направили генерала свой почетен гражданин - дайте им тази възможност. Правителството също може да потърси и намери обществено-полезен ход в тази посока като промени нормативната уредба, така че да може да обяви ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали.

Красимир Премянов,
Председател на СТДБ                                       

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн