Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Честит Ден на независимостта!

Уважаеми сънародници,
Уважаеми тракийци,

Обявяването на Независимостта на България на 22 септември 1908 г., е сред паметните исторически събития, заели заслужено място в историята на българската държава. Тази дата осмисля и борбите на тракийци.

Като компенсация за отхвърлената васалност на България, Русия плаща исканите от Турция 80 милиона златни франка, за да спаси страната ни от война с дотогавашния сюзерен.

Обявяването на независимостта е историческо събитие, което ни дава основание за национална гордост и самочувствие, но и повод за размисъл. Тъжно е, когато в ден като днешния трябва да констатираме, че сме зависими от всевъзможни фактори. Тази констатация ни задължава да намерим обединителна  кауза, да запазим Родината си като наш дом и да изградим независима, демократична и благоденстваща България, обединителка на българите в отечеството и по света.

Нека отдадем почит на онези, които през 1908 година ни дадоха пример за държавническата мъдрост, отговорност и  единство в съдбовни за нацията ни моменти при отстояването на национални каузи.

Красимир Премянов,
Председател на СТДБ  

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн