Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Председателят на СТДБ – член Обществения съвет към Министерството на външните работи

Днес, 13 август, Общественият съвет към Министерството на външните работи, чиято основна цел е разширяване на диалога с граждански организации, имащи опит и експертност в сферата на външната политика,  проведе своето второ заседание.

Темите, дискутирани на днешното заседание бяха проекта за нов Устройствен правилник на МВнР и перспективите пред регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа.

В срещата участваха представители на над 20 неправителствени организации, работещи в сферата на външната политика и сигурността, университетски преподаватели, експерти.

Съюзът на тракийските дружества в България е представен в Обществения съвет към МВнР от своя председател Красимир Премянов.

Участниците в срещата оцениха като ползотворен избрания формат за провеждане на неформални дискусии по актуални въпроси. По предложение на министър Вигенин те ще имат възможност да предлагат теми за обсъждане на следващите заседания на Съвета.

Членовете на Обществения съвет дадоха висока оценка на новия Устройствен правилник и се обединиха около становището, че той дава добра основа за работа. Подробности за заседанието можете да прочетете като кликнете тук или на сайта на МВнР, на страницата: НОВИНИ.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн