Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Делегация от СТДБ положи цветя пред паметника на Капитан П. Войвода в Украйна

На 15 септември делегация от Съюза на тракийските дружества в България, водена от председателя Кр. Премянов и заместник-председателя Милен Люцканов, беше на работно посещение в Украйна. В състава на  делегацията бяха включени Николай Димитров – председател на Софийското тракийско дружество, К. Сарджев, председател на ТД „Георги Сапунаров”- Хасково,  проф. В. Проданов - председател на ТНИ.

В изпълнение на Програмата на СТДБ и по повод  значими национални годишнини, делегацията посети Киев и положи цветя  пред паметника на капитан Петко Войвода, който е изграден по инициатива на СТДБ и Асоциацията на българите в Украйна при активното съдействие на хиляди български граждани, институции, фирми и бизнесмени, превърнали инициативата в общонародно дело.

Кр.Премянов произнесе слово, в което припомни делото и заслугите на Войводата. Приветствие беше прочетено и от името на А. Киссе – председател на Асоциацията на българите в Украйна. Сантиментално тържество продължи с рецитал от стихове и фолклорни изпълнения.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн