Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
В Созопол се проведе Четвъртата национална среща „Завръщане към корените”

Днес, 25 април 2015г. в Созопол се проведе Четвъртата национална среща „Завръщане към корените” на потомци на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия. Организатори на срещата са едноименната национална инициатива под ръководството на Б. Богданова – член на ВК на СТДБ, Тракийско дружество „Яни Попов“- град Созопол, с председател Гено Пухов, СТДБ  и община Созопол.

Националната среща е завръщане към родовите корени, към спомена за прадедите, към техния бит и обичаи, откриване на неоткрити досега близки и роднини. Под мотото „Завръщане към корените“, бяха организирани фотоизложба, полагане на венци и цветя пред паметниците на тракийци и литургия в местния храм.

Гости на срещата бяха П. Рейзи – кмет на община Созопол, представители на държавни институции, редакционният екип на вестник „Тракия”, историци, юристи, експерти от комисията по Тракийския въпрос към СТДБ, експерти от Държавна агенция „Архиви”.

Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България  приветства участниците, изрази своята благодарност към организаторите,  огласи решение за награждаване на заслужили активисти на тракийското движение и връчи наградите.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн