Актуално - В медиите
 
 


Тракийски дружества
Тракийци искат канонизиране на избитите при с. Манастир Интервю на председателя на СТДБ Кр.Премянов за Радио Кърджали, 25.09.2021жени и деца.

Съюзът на тракийските дружества в България ще предложи на Светия синод избитите през 1913 г. 42 тракийски жени и деца край с. Манастир да бъдат канонизирани като мъченици. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов. Предложението към председателя е отправено от Веселин Костов от Крумовград, който е един от потомците на убитите тракийски българи.

Красимир Премянов заедно с председателя на Тракийското женско дружество Иванка Мечева, Ангел Коджаманов, член на Върховния комитет на СТДБ, Марияна Ликова - председател на ТД „Тракийско сърце” в Кърджали, Веселин Костов - председател на Тракийско дружество „Тракия-1922” в Крумовград и други потомци на тракийци от различни региони в страната се поклониха пред монумента в крумовградското с. Аврен. Организатори на проявата бяха Съюзът на тракийските дружества в България и Тракийския женски съюз към него, със съдействието на Община Крумовград и кметството на с. Аврен. Тази година, заради противоепидемичните мерки, участието на граждани беше по-ограничено.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

https://bnr.bg/kardzhali/post/101532098/trakiici-iskat-kanonizirane-na-izbitite-pri-s-manastir-jeni-i-deca

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн