Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Премянов: Плевнелиев да се извини, да не посяга на националните интереси

"Президентът да си вземе поука. Да се извини за допуснатите гафове. И от тук нататък да не посяга на националните интереси".

Това заяви Красимир Премянов, председател на Съюза на Тракийските дружества в България пред ТВ7. Коментарът бе по повод скандала забъркан от президента Росен Плевнелиев, по време на благотворителната байрамска вечеря в Пловдив миналата седмица, на която присъства и турския вицепремиер Бекир Боздаг. На вечерята Плевнелиев каза, че е южната ни съседка е осигурила "втора родина" на българските турци.

"Подобни гафове са особено тежки за България, която е в много тежка ситуация, но е държава, която трябва да уважава себе си и собствената си история. Освен протоколните грешки са направени и такива по позицията на българската страна и на двустранните ни отношения с Турция", каза още Премянов.

Аз съм много разтревожен от факта, че хора, които управляват държавата демонстрират пълно непознаване на философията на външната ни политика, на двустранните ни отношение. Подобни гафове са много тежки за страна като България, каза още той. Според него държавните институции не функционират както подобава. Хората като заемат постове си позволяват да пренебрегват политиката, която България трябва да следва за защита на националните си интереси. Всякакви фриволни коментари са недопустими...Държавата е държава, когато има приемственост", каза още той.

Премянов подчерта, че е абсолютно недопустимо за срещата да получаваме информация само от турските медии.

На срещата в Пловдив по искане на администрацията на Росен Плевнелиев българските медии бяха изгонени. На самата среща обаче присъстваха десетки турски журналисти.

/БГНЕС

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн