Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Министър председателят на Република България прие представители на Централното ръководство на СТДБ

Днес, 15 юли 2013 г. Пламен Орешарски – Министър председател на Република България прие  Красимир Премянов - Председател  и Милен Люцканов – Заместник председател на Съюза на тракийските дружества в България.

По време на срещата Председателят на Съюза на тракийските дружества поздрави Министър председателя по повод встъпването му в длъжност и го информира за срещите, проведени от ръководството на СТДБ с Кристиан Вигенин - Министър на външните работи на Република България, с проф. д.м.н. Анелия Клисарова – Министър на образованието и науката и с акад. Стефан Воденичаров – Председател на БАН.

Министър Орешарски беше запознат с дейността на Съюза на тракийските дружества, с неговите инициативи и предстоящи прояви, със започналите разговори с представители на турската страна за възстановяването на българския православен храм в Лозенград и за организиране на музейна експозиция „Тракия” в метоха на българската православна църква „Св. Стефан” в Истанбул, както и с предстоящото издаване на многотомната енциклопедия „Тракия” от СТДБ, Тракийския научен институт и БАН.

Председателят на СТДБ изрази убеждението си, че неправителствените организации в България имат своите сериозни отговорности и в този смисъл общуването с институциите на властта и подкрепата за техните инициативи, е необходимо условие за успешната им дейност.

Министър председателят на Република България засвидетелства положително отношение към тракийската организация и изрази готовност да оказва полезно съдействие на нейните патриотични начинания.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн