Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Представители на ЦР на СТДБ уважиха празника на Карнобат

Днес в град Карнобат  бе отбелязан празника на града с много настроение и слънчеви емоции в присъствието на многоуважавани гости, сред които Кр. Премянов – председател на СТДБ и М. Люцканов – зам. председател на СТДБ.

Православните християни в града са избрали 26 септември за свой празник преди 133 години, когато са посветили новопостроения храм в чест на Св. Йоан Богослов.

По традиция празникът започна в осем часа сутринта, с отслужване на Света литургия от Сливенския митрополит Йоаникий в храм "Св. Йоан Богослов".

Тържествената част продължи на площад "3 март", който беше препълнен от гости и жители на града, членовете на общинското ръководство и стотици граждани. 

Председателят на СТДБ произнесе приветствено слово, в което подчерта значимостта на града, дал дом и подслон на стотици тракийски бежанци, които всеотдайно отстояват българската кауза и са достойни наследници на своите предци, показали безпримерен героизъм и патриотизъм по време на Съединението, при обявяване на Българската независимост и по време на Балканските войни. В заключение пожела на местните жители успех и постоянство, за да превърнат града си в притегателен център за младите хора.

Тържеството продължи с празничен концерт.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн