Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Представители на СТДБ и ТНИ участваха в заседание на Националния инициативен комитет за честване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Днес, 18 юли  в Министерство на отбраната под председателството на министъра на отбраната Ангел Найденов, бе проведено Учредително заседание на Националния инициативен комитет за честване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

В заседанието участваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков, представители на държавни институции, кметове на общини-домакини на проявите, Кр. Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България, В. Стоянова – секретар на ТНИ, акад. Георги Марков, проф. Трендафил Митев – председател на МНИ, представители на сдружения и асоциации от България и Македония, представители на БНТ, БНР и др. обществени медии.

Красимир Премянов – Председател на СТДБ и Ваня Стоянова – секретар на Тракийския научен институт, са представителите на тракийци в Националния комитет за честване на 110-та годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

По време на днешното заседание бе обсъден и приет План на мероприятията. Министър Найденов информира, че акценти в честванията ще бъдат Националният събор в Смилево, Република Македония на 20 юли, честванията в Благоевград и Националният тракийски събор, който ще се проведе на 17 и 18 август в местността „Петрова нива”, община Малко Търново.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн