Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
На Петрова нива започва Национален възпоменателен събор, посветен на 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

Днес, 17 август 2013 г, в местността „Петрова нива”, ще се проведе Национален възпоменателен събор, посветен на 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Организатори на събора са Община Малко Търново, Съюз на тракийските дружества в България, Регионалният съвет на тракийските дружества в Бургас и Дирекция на ПП „Странджа”.

Съборът е част от Плана на Националния инициативен комитет за честване на 110-ата годишнина от Илинденско - Преображенското въстание, чийто председател е министърът на отбраната Ангел Найденов.

Тържествата ще започнат в 11:00 ч. с научна конференция на тема „110 години от Илинденско-Преображенското въстание“, организирана от Тракийския научен институт към Съюза на тракийските дружества в България.

На събора ще присъстват Маргарита Попова-Вицепрезидент на република България, Михаил Миков-Председател на Народното събрание, Ангел Найденов - Министър на отбраната,  Кристиян Вигенин-Министър на външните работи, Илиян Янчев-Кмет на Малко Търново, Красимир Премянов - председател на СТДБ,  председатели на тракийски дружества и тракийци от цялата страна, депутати и граждани.

По- късно в рубриките „Събития” и "В медиите" ще публикуваме информация за събора.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн